Teamcoaching

Als bedrijfsleider of manager stippel je de krijtlijnen uit waarbinnen je team moet bewegen. Maar als de neuzen in het team niet in dezelfde richting wijzen, dan is er van bewegen geen sprake. Je team loopt vast. Dat heeft natuurlijk niet alleen invloed op de ontwikkeling en groei van de teamleden zelf, maar staat op lange termijn ook je bedrijfsgroei in de weg. Het is geen sinecure om dit intern aan te pakken en vaste patronen te doorbreken. Net omdat je er zelf middenin zit.

 

Als neutrale en onafhankelijke teamcoach ga ik, na een grondige analyse van de pijnpunten, graag met teams aan de slag om ze uit die stilstand te halen. Ik begeleid ze professioneel bij het oplossen van eventuele conflicten en maak de teamleden bewust van de valkuilen die voor strubbelingen zorgen.

 

We focussen daarbij bewust op de toekomst en blijven niet dralen in het verleden, maar brengen in kaart hoe het team efficiënter kan werken, beter onderling kan communiceren en samen aan gezamenlijke doelstellingen kan werken. Om zo samen hun schouders onder jouw bedrijf te zetten.

 

Teamcoaching is zowel geschikt voor nieuw gevormde teams waarvan de teamleden mekaar nog moeten leren kennen als voor bestaande teams die spanningen ondervinden of een nieuwe uitdaging tegemoet gaan. Tijdens de sessies maak ik vaak gebruik van tools waarmee mensen diepgaand inzicht krijgen in hun eigen persoonlijkheidsstijl en die van anderen.