Rouw- en verliescoaching

En dan staat je wereld opeens helemaal stil … Het overlijden van een dierbare kan je in een zware periode van rouw en verdriet storten. Hoe dichter de persoon bij je stond, hoe dieper het dal waar je moet zien uit te raken. Ook een scheiding, ontslag of het afscheid van bijvoorbeeld een kinderwens kan veel verdriet veroorzaken. Dat te boven komen vergt tijd, tijd die er niet altijd is in onze maatschappij, waar je wordt verondersteld de draad snel weer op te nemen en moedig door te gaan. Maar wanneer je je verdriet niet de aandacht geeft die het nodig heeft, wordt het alsmaar groter. En heeft het ook emotionele en lichamelijke gevolgen. Je raakt je energie kwijt. Tot je niet meer verder kunt.

 

Onverwerkt verdriet of verlies

Ik weet zowel uit eigen ervaring als uit mijn professionele achtergrond hoe zwaar dit kan zijn. Hoe donker en uitzichtloos de dagen aanvoelen wanneer alles door verdriet overschaduwd wordt. Het verlies zal altijd bij je horen, maar wanneer je dat kunt aanvaarden, krijgt ook je leven weer zin.

Tijdens onze gesprekken maken we tijd voor jouw verlies en gaan we samen op zoek om het een plaats te geven in je leven. Als rouwcoach reik ik je tools aan die je daarbij helpen. Door intens in te gaan op je rouw of verlies, scheppen we ruimte en maken we het draaglijk. Je krijgt terug energie en zin in het leven.