Referenties

Middenin een burn-out deed ik een beroep op  Recha. Ik was doodmoe na een negatieve werkervaring, uitgeblust, en stelde mezelf steeds vaker de vraag: “Is dit het nu? Heb ik hiervoor zo lang gestudeerd? Hoe moet ik dit nog meer dan 20 jaar gaan volhouden?” Ik was mijn drive en mijn zelfvertrouwen kwijt, en daardoor ook nog eens heel boos op mezelf en volledig uit balans, terwijl ik vroeger zo trots kon zijn op wat ik deed. Dit moest anders! Op gesprek bij Recha was ik meteen gewonnen voor de prettige en vertrouwelijke sfeer, er was een klik. Iets wat geen enkele door de huisarts voorgeschreven psycholoog tot dan toe had klaargespeeld. Ik voelde me welkom, ik ging met plezier naar de sessies, het voelde als een verademing, een keerpunt. Ik kon ongestoord alles bespreekbaar maken, en op die manier kreeg ik gaandeweg inzicht in wat er gebeurd was, en vooral: hoe dat had kunnen gebeuren. Ik ging dingen weer waarderen en prioriteiten stellen. Ik kon ontdekken wat ik écht graag doe. Op een heel ontspannen manier heeft Recha me geholpen om mezelf in kaart te brengen, ik heb er de gekste vragen gesteld en heb verborgen talenten bij mezelf ontdekt. Het was alsof ik voor een spiegel stond! Ik heb zeer praktische tips meegekregen en zou echt iedereen die ook maar een beetje twijfelt aanraden om een goeie jobcoach te raadplegen. Dankzij de tussenkomst van de overheid is het ook nog eens erg voordelig … een échte investering in jezelf. En wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar.
Ikzelf heb heel veel gehad aan de loopbaanbegeleidingsgesprekken met mijn coach. Aan de hand van allerhande coachingmethodieken word je verplicht om je werksituatie van een afstand of vanuit een ander perspectief te bekijken. Het heeft mij veel inzichten gegeven, niet enkel in mijn kwaliteiten en groeipunten maar ook in mijn onderliggende overtuigingen die al jarenlang sluimerend aanwezig waren en mij belemmerden in het doorvoeren van een verandering. Het heeft mij terug in beweging gezet. Kortom … het was voor mij een ware verrijking.
Als pas begonnen, jonge manager ervaarde ik heel wat onzekerheden. Met een traject van zeven sessies heeft Recha me geleerd hoe ik hiermee kan omgaan. Dit deed ze aan de hand van verschillende technieken: o.a. de MBTI, het enneagram, diepliggende gesprekken over de onderliggende oorzaken van mijn handelen, rollenspellen, … Dankzij haar ben ik meer getraind om met moeilijke situaties om te gaan en ben ik zelfzekerder geworden in mijn rol als manager. Bovendien heeft ze mijn team ook begeleid. Er waren op dat moment heel wat onuitgesproken frustraties en dankzij een begeleide oefening konden deze uitgeklaard worden. Ik ben Recha dan ook zeer dankbaar voor alles wat ze mij en het team geleerd heeft! Zonder haar zouden we nooit zo ver staan! Ik ben Recha dan ook zeer dankbaar voor alles wat ze mij en het team geleerd heeft! Zonder haar zouden we nooit zo ver staan!
Een burn-out heeft mijn leven op zijn kop gezet. Het was duidelijk dat, als ik niet opnieuw uitgeblust wou geraken, ik mijn leven anders moest inrichten. Ik heb als begeleider 20 jaar in de sociale sector gewerkt en besefte dat ik er niet meer terug naartoe wil. Maar wat dan wel … Recha heeft me een duidelijk beeld gegeven van wie ik ben, wat mijn talenten en beperkingen zijn, waar mijn interesses liggen, wat ik belangrijk vind in het leven en wat ik zou willen doen. Dit gaf me een goed gevoel, ik voelde me zekerder van mezelf en meer vastberaden om de stap naar nieuw werk te zetten. Daar zijn dan verschillende soorten jobs aan gekoppeld. Aangezien mijn jobcoach een brede waaier aan mogelijke jobs kent, zijn er nieuwe mogelijkheden uit de bus gekomen waar ik zelf niet aan gedacht zou hebben. We keken naar hoe ik kon solliciteren en hoe ik me op een sollicitatiegesprek kon voorbereiden. Ik ben onmiddellijk aan de slag gegaan, wat me snel een sollicitatiegesprek opleverde. Maar de kers op de taart was dat mijn coach me heeft laten inzien dat mijn droom om op zelfstandige basis te werken realiseerbaar is. En dat is waar ik nu voor wil gaan. Met andere woorden, ik ga mijn leven herorganiseren en ik heb de moed gekregen om dit gewoon te doen, dankzij de coaching en aanmoediging van Recha, mijn coach. Dankjewel hiervoor!